Guadua Bamboo Import - Bamboe en Meer
 

Onze geschiedenis

In 2013 ben ik, Erwin Beckers, als bijberoep begonnen met B&B Bamboe en Meer.

Met ruim 30 jaar ervaring en behoorlijk groene vingers op het gebied van bamboe, planten en producten en daarnaast ook nog de passie voor bijzondere bomen en planten en andere bijzondere tuingerelateerde artikelen.

In januari 2020 was er een punt achter B&B Bamboe en Meer gezet en schreef ik:

Het is zover, we schrijven januari 2020…,

na veel wikken, wegen, plussen en minnen is het dan eindelijk definitief geworden.

Ik vertrek!

Ik ga naar het warme noordelijke deel van Colombia. Barranquilla om precies te zijn.
Waarom Colombia? Eindelijk, na jaren van een zware latrelatie kan ik dan mijn toekomst echt gaan opbouwen met mijn vrouw Maria en haar grote familie. Ik laat hier veel achter, maar krijg ginder zoveel te meer terug. Het zwaarst ga ik mijn kinderen missen, maar gelukkig steunen zij mijn besluit.

Eind april 2020 is het huis inmiddels verkocht, wordt de bamboe- en planten handel in rap tempo afgebouwd en ligt mijn focus steeds meer op het voorbereiden van alles wat komen gaat.

Echter, het daadwerkelijke moment van vertrek is nu helaas even vertraagd ingevolge de corona crisis, maar gelukkig is dit een noodgedwongen uitstel dus zeker geen afstel.

Om uiteindelijk per 1 juni de “stekker” fysiek uit Bamboe en Meer te trekken. Echter, door de pandemie is dit uiteindelijk 18 november 2020 geworden.
Toen stapte ik in het vliegtuig naar Colombia. Barranquilla.

In Colombie was de corona pandemie heel erg te merken, zware beperkingen, maar toch genoeg tijd om het idee voor een nieuw bedrijf in de bamboe tot leven te brengen.

Uiteindelijk schrijven we 12 november 2021. Op een week na exact een jaar geleden ben ik, Erwin Beckers,  geëmigreerd naar Colombia, Barranquilla. Om eindelijk, na een langdurige latrelatie voor altijd samen te kunnen zijn met mijn liefste echtgenote Maria. Een nieuwe toekomst beginnen en het bouwen van enkele luxe appartementen voor de verhuur aan zee in Cartagena, echter…..

ook hier, Corona! Full lockdown! Gevangen in ons appartement met erg weinig vrijheid en verplichte sluiting van school en aparthotel van Maria. Daar gaan onze plannen, niets mogelijk en hoe lang gaat dit aanhouden? De centjes stromen weg en we moeten iets. We willen onze toekomst veranderen! Mijn passie voor bamboe zowel plant als materiaal is gebleven en dit heeft geleid tot de beslissing om in Nederland of België mijn eerdere bedrijfje B&B Bamboe en Meer door te gaan starten. Met min of meer dezelfde doelstellingen, maar wel groter en met een eigen import van bamboestammen uit Colombia, van de soort Guadua angustifolia Kunth, een in alle opzichten superieure soort bamboe.

Uiteindelijk de knoop door gehakt en exact 6 maanden na mijn aankomst in Colombia, ben ik op 19 mei 2021 weer terug gereisd naar Europa. Eerst een kort verblijf in Nederland met dank aan mijn zus, maar al vrij snel een fijn appartement gevonden in België.

Vanaf dat moment ging het snel, het contact met leverancier en de bestelling van bamboestammen was eerder al geregeld in Colombia. De containerlading werd al voorbereid en intussen was ik ook al geslaagd voor een mooie opslagloods annex werklocatie.

En uiteindelijk heeft dit geresulteerd dat op 18 oktober j.l. “mijn” container met bamboepalen is aangekomen bij de loods, alwaar deze met de nodige helpende handen is gelost.

Mijn nieuwe bedrijf is nu echt een feit. B&B Bamboe en Meer is herboren, maar dan wel met nieuwe naam:

Guadua Bamboo Import – Bamboe en MeerGraag wil ik iedereen in Colombia, Nederland en België bedanken voor de steun, toeverlaat en hulp bij het beginnen van ons nieuw bedrijf,
mijn droom is uit gekomen. We gaan ervoor………..
Bedankt:
Maria, Gustavo, Leonel en echtgenote, Sebastian, Alexandra, Andres, Klara, Luis, Karin, Bradley, Edgar,
Patrick, Lilian, Dimitri, Collin, Rim, Henry, Eric, Chantal, Davy, Ed.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram